Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Hoppa till innehåll
Hem » Sclavos Winery

Sclavos Winery

Sclavos Winery

Sclavos Winery, som grundades 1996 av Evriviadis Sclavos, ligger i Lixouri på ön Kefalonia i Grekland. Vingården är känd för sitt engagemang för ekologisk och biodynamisk vinodling och producerar naturliga viner som på ett autentiskt sätt uttrycker Kefalonias unika terroir – ”Det är en livsfilosofi – inte en trend”, som han uttrycker det.

Läge och terroir
Vingårdarna ligger på sluttningarna av Mount Ainos och gynnas av olika mikroklimat och kalkstensrika jordar. Denna miljö är idealisk för odling av inhemska grekiska druvsorter, vilket bidrar till vinernas särpräglade karaktär.

Filosofi
Sclavos Winery följer ekologiska och biodynamiska jordbruksmetoder och betonar minimal intervention i både vingården och källaren. Filosofin handlar om att producera viner som är en sann återspegling av jorden. Man använder alltid de lokala druvorna Robola, Mavrodaphne, Tsaousi och Vostilidi och fokuserar på hållbarhet och respekt för naturen.

Nämdvärda viner
Vingården producerar en rad olika viner från inhemska grekiska druvsorter, bland annat:
Vino di Sasso: Ett Robola vin som är känt för sin renhet och mineraliska karaktär.
Alchymiste Rosé: En torr rosé från den inhemska druvan Mavrodaphne.

Hållbar utveckling
Vingården är engagerad i hållbarhet och använder ekologiska och biodynamiska metoder för att odla vingårdarna. Detta tillvägagångssätt säkerställer produktionen av viner som är miljövänliga och uttrycksfulla för sin lokala terroir.

Unikhitet
Sclavos Winerys hängivenhet till ekologisk och biodynamisk vinodling, i kombination med fokus på inhemska grekiska druvsorter, resulterar i viner som är distinkta och återspeglar ön Kefalonias arv. Det minimala tillvägagångssättet gör att druvornas och terroirens sanna karaktär kan lysa igenom.

Erkännanden
Sclavos Winery har vunnit internationellt erkännande för sina naturviner, som presenteras i olika vinpublikationer och finns tillgängliga via utvalda distributörer. Vinhusets engagemang för kvalitet och äkthet har gett det en respekterad plats i den globala vinvärlden.

Se våra viner från Sclavos Winery